סדנאות חד פעמיות

 מתכונת הלימוד:
השיעורים פרונטאליים.
כל שיעור נמשך 3 שעות.
בכל קבוצה 5 – 10 משתתפים.
בכל שיעור לומדים 7 מתכונים.
סדנאות בוקר מתקיימות בשעה 10:00.
סדנאות ערב מתקיימות בשעה 18:00.
ארוחה מוגשת בסוף כל שיעור.


א. סדנת "קינגסטונאים מתחילים"
סדנת בישול בסיסית המיועדת בדרך כלל למי שהיה בייעוץ אישי.
הסדנה מעניקה ידע בסיסי להתחלת הדרך ומאפשרת לעבור את תהליך הניקוי בנעימות וטעימות.
בסדנה ניתנים טיפים רבים המאפשרים הרכבת ארוחה נכונה ו…טעימה.
בסדנה זו אין שימוש בשמנים ובתבלינים, מלבד צמחי תבלין, ונלמדת טכניקת בישול המשמרת את איכותו וטעמיו הטבעיים של המזון.
כמו כן נלמדים כמה רטבים פשוטים, שיהפכו כל מנה למעודנת ואנינה.
 מתנה מתכונים נוספים על אלה הנלמדים.

מנות לדוגמה:
– קדרת ירקות וביצים עלומות
– תבשיל ירקות – ארוחה  בסיר אחד
– ארטישוק ירושלמי אפוי בפסטו תרד ושקדים


ב. סדנת "טעימות גורמה"
הסדנה משתנה ומתעדכנת מחג לחג, במטרה ללמוד ולבשל ארוחות חג מגוונות.

סדנה זו מורכבת ממנות גורמה, הכוללות גם בשר ודגים.
הארוחה מורכבת ממבחר מנות משובחות ועשירות.
השיעור בנוי כך, שכל מנה יוצאת ומוגשת באופן אישי, מיד עם סיום הכנתה במטרה ללמוד כיצד להוציא מנות שף טעימות ומפוארות גם מהמטבח הביתי.
מספר המתכונים נקבע בהתאם לארוחה.

Ws_57


מנות לדוגמה:

– סלמון מושחר בסלסת מנגו, פלפלים קלויים ואבוקדו
– קונסומה ירקות עם קרוקטים של אורז בר ופטריות יער
– אפרסק בסיידר וניל ונענע מוגש על ריקוטה צמחי תבלין


ג. סדנת חורף – "תבשילים מהבילים"

סדנה המורכבת ממנות חמות המתאימות לימות החורף הגשומים.
עם זאת המנות אינן משאירות תחושת כובד בהיותן דלות שומן.

מנות לדוגמה:
– "פיצה" פולנטה ירקות וגבינות
– מרק גזר בקציפת קשיו וטארגון
– מאפה אורז מתוק ומהביל בצימוקים, תמרים וקינמון

 

ד. סדנת קיץ – "קרירים וקלילים"
בקיץ חם וקשה לעמוד במטבח ולבשל. לרוב מתחשק לאכול
סלט טרי… או פלח אבטיח מגיר עסיס…
ובכל זאת לפעמים צריך לבשל.
סדנה זו מורכבת ממנות קטנות, קלות ופשוטות להכנה,
ובה אני משתמשת במרכיבים קיציים וקרירים המתאימים לימות החמה.

מרק דובדבנים וסביצ'ה מוסר ים

מנות לדוגמה:
– גספצ'ו עגבניות צלויות ופלפלים
– סביצ'ה מוסר ים, שומר ובצל סגול
– מרק דובדבנים צונן

 

ה. סדנת "אוכל בריא שילדים אוהבים"
שיעור פעיל בשיתוף הורים וילדים (מגיל 6)
הסדנה מתקיימת לרוב בחופשות החגים והקיץ.
בסדנה מנות מוכרות שילדים אוהבים אך דרכי הבישול והשימוש בחומרים משפר ומעשיר את האוכל למדרגת אוכל בריא.

מתוך סדנאת "אוכל בריא שילדים אוהבים"


מנות לדוגמה:

– המבורגר אפוי מחזה עוף וכבד אורגניים או המבורגר עדשים, ירקות ופטריות
– פיצה מקמח מלא, ירקות לרוב ומוצרלה
– קטשופ מעשה בית
– שניצל אפוי בקוקוס/ סומסום /פירורי שקדים /פירורי לחם מעשה בית
– גביניות אפויות בתבנית שקעים
– חלבה מעשה בית
– כדורי "שוקולד" תמרים ואגוזים

 

לקבלת פרטים נוספים ולהרשמה לסדנאות

לראש העמוד
פיתוח: Webguy פיתוח אתרי אינטרנט עיצוב: סטודיו פזית ויוחאי תודות נוספות