הסדנאות שלי

HayaPeak10


את סדנאות הבישול פתחתי לאחר שחיפשתי דרך לשלב בין האהבה שלי לבישול לבין הרצון לחולל שינוי בתפיסה הרווחת לגבי המטבח הבריא.


בחרתי את הטעימים והיפים שבמתכוניי והרכבתי כמה סדנאות שיתאימו לכל אדם, לכל זמן ולכל צורך.
בסדנאות אני משתמשת בחומרי גלם איכותיים, אורגניים ומלאים הנקטפים זמן קצר לפני השיעור. אני מאמינה כי החיבור בין חומרי גלם נפלאים, תודעת בריאות… ואהבה, מניב ארוחות מרהיבות – חגיגה של אנינות, עידון, צבע ויופי.
בסדנאות תיווכחו שהמילה "בריאות" איננה מילה גסה
.

1. מה תקבלו ומה תלמדו?

 

תלמדו בדירת סטודיו מקסימה ומעוצבת, בקבוצות קטנות ובאווירה אינטימית, ותקבלו ידע רב וחוויה חושית עשירה בניחוח צמחי תבלין וטעמים של פעם... המתכונים שתקבלו בתחילת כל שיעור יהיו קלים, מדויקים ומודפסים.

2. נכין, נבשל ונטעם... נכיר... נלמד... ונדבר

נכין, נבשל ונטעם ...

  • מיני מאפה ומרקים, תבשילי ירקות ודגנים מלאים, קטניות, סלטים, פסטות, ניוקי, רטבים, מנות אחרונות, עוגות ועוגיות ממיטב מטבחי העולם.
  • מנות המשלימות זו את זו בהרכבי המזון, בטעמים ובצבעים, וניצור מהן ארוחה מאוזנת, טעימה ויפהפייה, שאותה תאכלו בסוף השיעור.


נכיר ...

  • את צמחי התבלין.
  • את מיני הסוכר והשמנים. כיצד ואיך להשתמש בהם בלי להזיק לבריאותנו.
  • ונציץ אל עולם הדגנים המלאים.

 

נלמד ...

  • כיצד להשתמש במרכיבי מזון טבעיים ומלאים, וכיצד לטפל בהם באופן שישמור על טעמם, איכותם וערכם התזונתי.
  • כיצד להתייעל במטבח, החל בשלב תכנון הארוחות דרך הקניות ועד לניהול מטבח בריא.
  • כיצד ליישם תיאוריה - הלכה למעשה.

 

נדבר ...

  • על כל נושא הקשור לאוכל טוב ולבריאות תקינה - בדיון פתוח ומעשיר.
  • על חשיבותו ותפקידו של המזון בחיינו ועל הקשר בינו ובין בריאותנו הפיזית והנפשית.
  • על רעב וכיצד להשביעו ולהישאר רזים ובריאים.
  • וגם סתם... על החיים...

3. למי מיועדות הסדנאות?

  • לאלה המחפשים חוויה ובילוי.
  • לאלה המעוניינים בשינוי, בשכלול הטכניקה ובהעמקת הידע.
  • גם למי שאין בכוונתו לחיות על פי שיטת קינגסטון...
  • וגם למי שהידע שלו בבישול מסתכם בהכנת חביתה ואולי גם פסטה, אבל משתוקק לדעת על בישול בריא יותר... מרזה יותר... טעים יותר... יפה יותר...


הבליינים

יוכלו לקיים שיעור כמסיבה או כאירוע חברתי מגבש -
או להזמין שיעור לחברים שיש להם יומ'ולדת או אירוע משמח אחר.

המתחדשים
יוכלו ללמוד לבשל... אנין... בריא... ומרזה!!!
הורים יוכלו ללמוד כיצד להקנות לילדיהם הרגלי חיים ותזונה בריאים, וימצאו בסדנאות "פטנטים" ומתכונים בריאים שילדים אוהבים להכין ולאכול.
המכירים את שיטת קינגסטון יוכל להתחדש במתכונים מעוררי תיאבון לכל ימות השנה.

המשתדרגים
יוכלו ללמוד טכניקות בישול חדשות ולייעל את ההתנהלות במטבחם הפרטי, וגם ללמוד עשרות מתכונים חדשים ונפלאים.

כולכם הגעתם למקום הנכון ולרגע המתאים... מוכנים להתחיל???

סדנאות רב פעמיות
סדנאות חד פעמיות

Ws_32


4. סדנאות רב פעמיות

מתכונת הלימוד:
4 מפגשים ברצף, פעם בשבוע
השיעורים פרונטאליים.
כל שיעור נמשך 3 שעות.
בכל קבוצה 5 - 10 משתתפים.
בכל שיעור לומדים 7 מתכונים.
סדנאות בוקר מתקיימות בשעה 10:00.
סדנאות ערב מתקיימות בשעה 18:00.
ארוחה מוגשת בסוף כל שיעור.


א.
סדנת "ממטבחי העולם"

4 שיעורים המורכבים כארוחה ים תיכונית, צרפתית, אסייתית וישראלית. המנות פשוטות להכנה, אך מרכיבות ארוחה עשירה ושובת עין.

Ws_59


מנות לדוגמה:

- ים תיכוני - פלפלים אפויים במילוי גבינות עזים ועשבי תיבול
- צרפתי - מאפה מוסלין תפוחי אדמה
- אינדונזי - ירקות גינה בג'ינגר, שום וקשיו, מוגש על מצע עלי חסה רעננים
- ישראלי - מרק הדרים ונענע עם סורבה מנגו
- ישראלי - אורז פראי בעלי גפן טריים, צימוקים וצנוברים


ב. סדנת "פשוט חגיגי"
4 שיעורים שבהם נלמד כיצד להתמודד עם מאפי בצק מקמח מלא, מרקים חורפיים קלי הכנה, סלטים קיציים וחגיגיים, תבשילים כפריים, מאפי אגוזים ושקדים, פסטות וניוקי תוצרת בית, טארט פירות וגלידה ביתית. כל המתכונים פשוטים להכנה ומתאימים לארוחות יום-יומיות, אך יחד יוצרים חיבור טעמים יוצא דופן וארוחות גורמה חגיגיות.

מנות לדוגמה:
- סלט פלפלים קלויים, תפוזים, זעתר ושמן זית
- מרק קטיפת קישואים, שומר וארטישוק ירושלמי בקציפת שקדים
- מאפי תרד אישיים בגבינות עזים וקונפי עגבניות
- טארט מקמח מלא, פירות העונה ומרנג ביצים
- ניוקי תפוחי אדמה בסלק צלוי וריקוטה עזים
- מאפי אגוזים ופטריות ברוטב לימוני עדין

כל סדנה עומדת בפני עצמה. אפשר להשתתף בכל סדנה בנפרד, ואפשר ברצף. אין חשיבות לסדר הסדנאות.
מתנה
בכל סדנה תקבלו הרצאה מקיפה על עקרונות שיטת קינגסטון ומתכונים נוספים על אלה הנלמדים.
לבחירה (בעלות נוספת) שיעור שכולו סיור היכרות עם משקים וחנויות טבע המשווקים מזון אורגני

לקבלת פרטים נוספים ולהרשמה לסדנאות

5. סדנאות חד פעמיות

 מתכונת הלימוד:
השיעורים פרונטאליים.
כל שיעור נמשך 3 שעות.
בכל קבוצה 5 - 10 משתתפים.
בכל שיעור לומדים 7 מתכונים.
סדנאות בוקר מתקיימות בשעה 10:00.
סדנאות ערב מתקיימות בשעה 18:00.
ארוחה מוגשת בסוף כל שיעור.


א. סדנת "קינגסטונאים מתחילים"
סדנת בישול בסיסית המיועדת בדרך כלל למי שהיה בייעוץ אישי.
הסדנה מעניקה ידע בסיסי להתחלת הדרך ומאפשרת לעבור את תהליך הניקוי בנעימות וטעימות.
בסדנה ניתנים טיפים רבים המאפשרים הרכבת ארוחה נכונה ו...טעימה.
בסדנה זו אין שימוש בשמנים ובתבלינים, מלבד צמחי תבלין, ונלמדת טכניקת בישול המשמרת את איכותו וטעמיו הטבעיים של המזון.
כמו כן נלמדים כמה רטבים פשוטים, שיהפכו כל מנה למעודנת ואנינה.
 מתנה מתכונים נוספים על אלה הנלמדים.

מנות לדוגמה:
- קדרת ירקות וביצים עלומות
- תבשיל ירקות - ארוחה  בסיר אחד
- ארטישוק ירושלמי אפוי בפסטו תרד ושקדים


ב. סדנת "טעימות גורמה"
הסדנה משתנה ומתעדכנת מחג לחג, במטרה ללמוד ולבשל ארוחות חג מגוונות.

סדנה זו מורכבת ממנות גורמה, הכוללות גם בשר ודגים.
הארוחה מורכבת ממבחר מנות משובחות ועשירות.
השיעור בנוי כך, שכל מנה יוצאת ומוגשת באופן אישי, מיד עם סיום הכנתה במטרה ללמוד כיצד להוציא מנות שף טעימות ומפוארות גם מהמטבח הביתי.
מספר המתכונים נקבע בהתאם לארוחה.

Ws_57


מנות לדוגמה:

- סלמון מושחר בסלסת מנגו, פלפלים קלויים ואבוקדו
- קונסומה ירקות עם קרוקטים של אורז בר ופטריות יער
- אפרסק בסיידר וניל ונענע מוגש על ריקוטה צמחי תבלין


ג. סדנת חורף - "תבשילים מהבילים"

סדנה המורכבת ממנות חמות המתאימות לימות החורף הגשומים.
עם זאת המנות אינן משאירות תחושת כובד בהיותן דלות שומן.

מנות לדוגמה:
- "פיצה" פולנטה ירקות וגבינות
- מרק גזר בקציפת קשיו וטארגון
- מאפה אורז מתוק ומהביל בצימוקים, תמרים וקינמון

 

ד. סדנת קיץ - "קרירים וקלילים"
בקיץ חם וקשה לעמוד במטבח ולבשל. לרוב מתחשק לאכול
סלט טרי... או פלח אבטיח מגיר עסיס...
ובכל זאת לפעמים צריך לבשל.
סדנה זו מורכבת ממנות קטנות, קלות ופשוטות להכנה,
ובה אני משתמשת במרכיבים קיציים וקרירים המתאימים לימות החמה.

מרק דובדבנים וסביצ'ה מוסר ים

מנות לדוגמה:
- גספצ'ו עגבניות צלויות ופלפלים
- סביצ'ה מוסר ים, שומר ובצל סגול
- מרק דובדבנים צונן

 

ה. סדנת "אוכל בריא שילדים אוהבים"
שיעור פעיל בשיתוף הורים וילדים (מגיל 6)
הסדנה מתקיימת לרוב בחופשות החגים והקיץ.
בסדנה מנות מוכרות שילדים אוהבים אך דרכי הבישול והשימוש בחומרים משפר ומעשיר את האוכל למדרגת אוכל בריא.

מתוך סדנאת "אוכל בריא שילדים אוהבים"


מנות לדוגמה:

- המבורגר אפוי מחזה עוף וכבד אורגניים או המבורגר עדשים, ירקות ופטריות
- פיצה מקמח מלא, ירקות לרוב ומוצרלה
- קטשופ מעשה בית
- שניצל אפוי בקוקוס/ סומסום /פירורי שקדים /פירורי לחם מעשה בית
- גביניות אפויות בתבנית שקעים
- חלבה מעשה בית
- כדורי "שוקולד" תמרים ואגוזים

 

לקבלת פרטים נוספים ולהרשמה לסדנאות

לראש העמוד
פיתוח: Webguy פיתוח אתרי אינטרנט עיצוב: סטודיו פזית ויוחאי תודות נוספות