מה הקשר בין תזונה ואורח חיים לבין מחלה – או בריאות?

המזון הוא הדלק לגופנו. הוא מניע, בונה ויוצר את איכות הדם והרקמות – ותומך במערכת החיסון. לפיכך המזון הוא השחקן הראשי ביצירת הבריאות.

מזון הוא צורך בסיסי, הכרח והנאה. סביב המזון התפתחו מסורות, תרבויות ואירועים חברתיים. התרבות שלנו הפכה את המזון לטעם החיים – אך בד בבד היא ממציאה ומייצרת מזונות הרחוקים מרחק רב מן הטבע ומאנינות הטעם.
אנחנו נעים על הרצף שבין מזון מהיר-הכנה ורווי-כימיקלים לבין בילוי "מפנק" במסעדות "גורמה". אל מול הנאות החושים אנו נוטים לשכוח את חשיבותו העליונה של  המזון ליצירת החיים ולשמירת הבריאות, חשיבות עליונה הממוקמת מעבר להנאה הרגעית (ואני נשבעת שאינני מפחיתה בערכה של הנאה זו).
מזונות דלי ערך – עשירים בשומן, נתרן וסוכר – כמו גם אוויר מזוהם וחיים רוויי מתח, אינם תומכים במערכת החיסון וזורעים בגוף את הזרעים להתפרצות מחלות.
תזונה טבעית הנאכלת מתוך מודעות, הימנעות מתרופות, הורדת לחצים ופעילות גופנית סדירה יאפשרו לגוף לחזור לבריאות וקלילות, לבהירות וחיוניות, ליצירתיות ושמחה.

לראש העמוד
פיתוח: Webguy פיתוח אתרי אינטרנט עיצוב: סטודיו פזית ויוחאי תודות נוספות